Uncategorized

Forbrukslån på dagen

online or internet shopping concept - smiling man with tablet pc and credit card at home

Du er aldri lengre enn et par tastetrykk og noen få minutters venting fra at det dukker opp penger på kontoen din. Det å låne penger uten sikkerhet har aldri vært enklere. Etter at de norske bankene gikk gjennom en såkalt ”internettrevolusjon” med online søknadsskjemaer har nordmenn blitt flinkere til å bruke nettet når de søker lån. Noen banker har designet et så velfungerende og effektivt system at de nærmest garanterer at du får svar på lånesøknaden etter ”et par minutter”.

Den enkle tilgangen på forbrukslån er riktignok ikke utelukkende positiv. Ukentlig skrives de store norske avisene om hvordan nordmenns kredittgjeld øker og hvordan dette kan ha en negativ innvirkning på unge menneskers fremtid. Med det store antallet banker som tilbyr ”kjappe og effektive forbrukslån” er det viktigere enn noen gang å være varsom slik at man unngår å velge feil tilbud. Se her på dette nettstedet for noen av tilbudene

Banker som tilbyr forbrukslån på dagen

Fellesnevneren for bankene du kan stole på er at de i en årrekke har lånt ut forbrukslån til nordmenn. Det popper til stadighet opp nye banker som håper å ”få en del av kaken” i denne bransjen, men det er alltid sikrere å velge noen som har holdt på en stund da du vet at de er til å stole på. Her er en håndfull banker som både har lang fartstid som forbrukerbank i Norge og i skrivende stund tilbyr lån på dagen.

Bank Norwegian

Da Bjørn Kjos tok initiativ til å utfordre Ryanair og Wizz Air som Europas største billigkjede var det få som trodde at flyselskapet Norwegian skulle lykkes. Det ble, som vi alle vet, en gigasuksess. Men den største bragden til Kjos kom noen år senere da han utfordret de tradisjonelle bankene ved å nærmest gå inn og revolusjonere norsk banksektor. Planen var tydelig og klar: Bank Norwegian skulle tilby kredittkort med markedets beste betingelser (gratis reiseforsikring, ingen årsavgift, ingen gebyrer og lang rentefri nedbetalingsperiode) og lån med markedets mest tilgjengelige forbrukslån (kun 18 års aldersgrense, maksimalt lånebeløp opp til en halv million norske kroner og veldig fleksibel nedbetaling). Det er ingen tvil om at Bank Norwegian har blitt en suksess.

På deres nettside skriver de nå at man kan legge inn en søknad og ”få et helt uforpliktende tilbud med en gang”. De skriver riktignok også at de ikke kan legge inn en lovnad om at du skal få pengene samme dag som du søker, men at de gjør sitt beste for at alt skal gå så kjapt som mulig.

Instabank

Instabank er en bank som tilbyr et såkalt fleksibelt lån. I følge deres egne nettsider går de så langt som å si at de har et av ”markedets mest fleksible forbrukslån” hvor du selv kan styre hvor mye du skal betale ned hver måned og eventuelt stoppe avdragene hvis du vet at du kommer til å slite med å betale regningene dine i en begrenset periode. Du kan låne opp til 500,000 kroner hos Instabank og få et umiddelbart svar og rask utbetaling. De skriver også at de strekker seg langt for at kunden skal få utbetalt lånet samme dag som vedkommende legger inn søknaden.

brokercompensation

Lånemegleren

Den bedriften som fremhever seg selv som den mest effektive er Lånemegleren. De skriver at man kun bruker 17 minutter på å få et svar på lånesøknaden – to minutter på å fylle ut søknaden og femten minutter på å motta et tilbud. Det litt spesielle med Lånemegleren er at de ikke er en bank, men en videreformidler av forbrukslån. Det betyr at de samarbeider med banker for å fungere som en bindeledd mellom låntaker og bank.

Akkurat det gjør det veldig imponerende at de har en svartid på under 20 minutter.

Svea Finans

Den svenskeide banken som tilbyr ”Svealånet” har en av markedets beste responstider. Alle lånesøknadene blir behandlet så fort som mulig og etter at du har fått en mail med lånetilbudet, så kan du kjapt og enkelt signere med BankID hvis du ønsker å godta de betingelsene banken har gitt deg.

Svealånet tilbyr opp til seks måneders avdragsfrihet og man kan låne opptil 400,000 norske kroner. Renten begynner fra 9,9 %, men det er først etter at du har lagt inn de nødvendige personopplysningene at du finner ut hva betingelsene virkelig kommer til å bli.

Sett krav til bankene

Det finnes så mange banker og låntilbydere i Norge at det nesten har blitt vanskelig å holde styr på dem alle sammen. Den høye konkurransen vil naturligvis kun gavne forbrukerne, men det er også avhengig av at forbrukerne vet at de ikke bør hoppe på det ”første og beste”. Hvis man lar bankene konkurrere om deg som kunde, så vil du kunne spare mange tusenlapper på å velge det lånet som passer deg best. Bankene setter alltid ganske strenge krav til deg som søker forbrukslån. Det er viktig at du også setter en del krav til bankene.